Banaan-kaneelmuffins

Hallo hallo! Het lijkt wel alsof hoe meer blaadjes er van de bomen vallen, hoe meer zin ik krijg om te bakken. Al een tijdlang wil ik bananenbrood bakken en toen ik laatst de perfecte overrijpe bananen in mijn fruitmand had liggen, kwam ik er achter dat ik helemaal geen cakevorm heb. Toen besloot ik maar cupcakes te bakken in plaats van een cake en ik kwam er gelukkig achter dat dit helemaal geen foute keuze was. (ook kwam ik er achter dat kaneel vrijwel ieder recept beter maakt).


ingrediënten

250g bloem
1 el bakpoeder
snuf zout
2/3 superrijpe bananen
100g suiker
2 zakjes vanillesuiker
100g boter
1 ei
1 el kaneel


Je begint met het pureren van je bananen: dit kun je gewoon met een vork doen. Omdat je bananen als het goed is zacht zijn gaat dit heel gemakkelijk! Het hoeft geen enorm glad mengsel te zijn, zorg wel dat de klonters niet al te groot zijn.

Aan dit bananenmengsel voeg je de suiker, ei en vanillesuiker toe. Smelt je boter: dit kun je snel doen in de magnetron (ongeveer 1 minuutje). Laat deze wel even afkoelen voordat je hem aan je mengsel toevoegt, anders wordt je ei gaar. Roer alles door elkaar (dat kan gewoon met een lepel), en voeg de bloem, bakpoeder, kaneel en zout toe. Mix dit alles door elkaar.

Verwarm je oven voor naar 200 graden en bak je cakejes in ongeveer 20-25 minuten gaar. Schrik niet van de kleur: ze worden vrij gemakkelijk donker, maar dat hoort. Je kunt een tandenstoker gebruiken om te kijken of ze gaar zijn: wanneer er geen korreltjes cake aan het stokje blijven hangen kun je ze uit de oven halen.


Bananenbrood is vrij kruimelig en daardoor niet zo handig om mee te nemen - deze cupcakes zullen echter geen kruimeltjes achterlaten in je tas omdat ze pas kruimelen wanneer je er in bijt. Ideaal!

Vanaf nu is er nooit meer een reden om overrijpe bananen weg te gooien - voor dit recept geldt juist: hoe rijper de banaan hoe beter. Als je ooit besluit dit recept uit te proberen, vergeet me dan niet te laten weten wat je er van vond.


tot snel - liefs sjoukje

2 opmerkingen

  1. Mmm, lekker ! Ik herken je gevoel, ik heb vanmiddag ook lekker gebakken in de keuken!

    BeantwoordenVerwijderen