De vergeten slaapkamer

Ik heb zo onwijs veel projectjes waar ik nog aan wil beginnen, maar waar ik simpelweg de tijd niet voor vind. De kamer in het huis van mijn ouders was er één van en ik zag er zo tegenop: voordat ik naar Amsterdam verhuisde plunderde ik het kamertje, gooide alle leuke dingen in wat verhuisdozen en liet de troep plus een hele hoop stof achter. Telkens als ik bij mijn ouders thuis kwam irriteerde ik me aan de kamer gevuld met oude spullen die ik niet wilde weggooien maar toch niet echt nodig had en vaak nam ik me voor om er ‘echt deze week!’ aan te beginnen - maar het is me nooit gelukt. Toen ik vorige week bij mijn ouders kwam deden ze een beetje mysterieus, en toen ik boven kwam merkte ik waarom - ze hadden mijn hele kamer uitgeruimd, de onpraktische kast naar de zolder verplaatst, mijn oude kapotte bureau weggegooid en vervangen door een prachtige houten tafel. Ik schrok me dood maar was meteen enthousiast - het was prachtig, zo rustig en helemaal Sjoukje. Mijn moeder had er zelfs aan gedacht wat roosjes op mijn bureau neer te zetten, vergezeld door wat gezellige kaarsjes en ik voelde me meer thuis in mijn eigen kamer dan in maanden.Het is belangrijk om je thuis te voelen op de plek waar je slaapt. Omdat ik vaker in mijn studentenkamertje ben dan bij mijn ouders vond ik het niet zo’n prioriteit, terwijl ik normaal gesproken echt een gezellig-maker ben. Ik merk echter dat ik het heel prettig vind om weer een plek te hebben waar ik me terug kan trekken in mijn ouders’ huis, zeker als ik aan mijn blog of studie wil werken en liever even wat rust om me heen heb. Nu dit voor gebeurd is is er zo’n enorme last van mijn schouders gevallen en ik vind het zo’n toffe verrassing dat dit al vóór mij gedaan is. <3

tot snel, liefs sjoukje

1 opmerking

  1. Wauw, zo mooi! Je kamer is indd heel belangrijk, ik kan echt niet zonder.

    BeantwoordenVerwijderen