Een kleine update

Waar ik op de middelare school misschien twee, in een uitzonderlijk geval drie dagen voor een proefwerkweek begon te leren, duurt het nog één week tot ik mijn eerste tentamen zal moeten maken en ik moet eerlijk zeggen dat ik wanneer ik aan het aankomende moment denk, een mini-paniekaanval krijg. Hoewel ik de stof voor mijn gevoel best goed heb bijgehouden word ik al duizelig als ik terugdenk aan de eerste colleges, waar ik me vrijwel niets van kan herinneren. Ook ben ik een vrij grote chaoot en wanneer ik tijdens college notities maak klinken de zinnen in mijn hoofd prima, maar nu ik thuis mijn woordcombinaties probeer te ontraadselen realiseer ik mij dat mijn pagina's gevuld zijn met niet meer dan dat: combinaties van willekeurige woorden die absoluut geen verband met elkaar lijken te hebben. 


Ik weet niet of jullie dit herkennen - notities maken en ze later niet meer snappen, in een staat van absolute stress verkeren voor een tentamenweek - en dat zijn ook de dingen die vrij prominent aanwezig zijn in mijn leventje op dit moment. Natuurlijk doe ik leuke dingen (ik sprak af met Teske en vrijdag spreek ik af met Sophie, wiehoe!) maar waar ik eerst over het leef-gedeelte in Amsterdam sprak (wel op mijn Engelse blog, klik hier) ervaar ik nu vooral het studeer-gedeelte. En dat is fijn - dat is de belangrijkste reden waarom ik hier ben.

Om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat het zo veel en zo lastig zou zijn. Ik vind het echter fijn om ergens heel erg mijn best voor te doen - maar dan moet het wel effect hebben. Één van de twee vakken die ik nu heb vind ik heel lastig en ook totaal niet interessant, en het valt me dan ook zwaar me daar op te moeten concentreren. Ik ben dan ook best wel bang dit tentamen niet te halen - maar dit motiveert me wel extra om nog harder mijn best te doen!

Wat wel scheelt is dat ik zo druk bezig ben dat ik geen tijd heb om na te denken over dingen waar ik me een paar maanden geleden heel erge zorgen over maakte. Ik heb het gevoel dat ik eindelijk de balans heb gevonden. Waar ik eerder mijn ouders best miste als ik in Amsterdam was, valt dat nu heel erg mee (sorry mama) - ik weet dat het heel gezellig is als ik bij mijn ouders ben, maar ik kan het op mijn kamertje ook heel fijn hebben. En dat is prettig - ik heb nu twee huisjes in plaats van één heel erge thuis, en een plekje waar ik slechts was om colleges te volgen.

Een ander ding waar ik op dit moment van mijn leven heel erg van geniet, zijn jullie. Jullie? Jup! Ik word zo onwijs gelukkig van lieve reacties onder Instagramfoto's en wanneer ik een blogpost schrijf die niet over koekjes bakken of zo gaat (een voorbeeld: de 'what made me happy'-post van vorige week) word ik heel blij van de lieve reacties die sommigen van jullie achterlaten. Bloggen heeft me zoveel mooie dingen gebracht - fijne contacten, geluksmomentjes waarop ik me realiseer dat er mensen zijn die werkelijk de dingen die ik typ - ik! - lezen, en meer van dat soort dingen. Waar sommige mensen het niet echt snappen - 'dus je plaatst af en toe een recept op een pagina, Lemontierres heet 'ie, hoe spreek je dát nu weer uit!' - weet ik zeker dat jij het wel snapt, als je dit nog aan het lezen bent. Dank je <3.

En dat is eigenlijk ook waarvoor ik dit berichtje typte. Een klein update-je over mijn leventje en een bedankje aan jullie. Na mijn tentamenweek heb ik weer tijd om de deur uit te gaan, fotografiemiddagjes te houden en koekjes te bakken en dit soort dingen inspireren me altijd om nieuwe posts te tikken - maar voor nu begeef ik me in plaats van onder de mensen onder de boeken. Voor eventjes is dat fijn, maar ik zie uit naar 23 oktober, 15:00 uur, het moment waarop ik hopelijk met een voldaan gevoel voor het eerst de tentamenzaal uit zal lopen.

bedankt - en tot snel, liefs sjoukje

1 opmerking

  1. Klinkt allemaal heel herkenbaar (die collegenotities vooral, haha)!! Veel succes met je eerste tentamens! :)

    BeantwoordenVerwijderen