Een Nederlandse titel - huh!

Een naam die ietwat Frans klinkt, eigenlijk gebruikt wordt voor een Engelstalige blog, en nu ook zal dienen als titel voor mijn Nederlandse blog. Jup - een Nederlandse blog. Ik wilde deze post beginnen met mijn gebruikelijke 'hi guys!/hello people/it's a beautiful day!' - tot ik me realiseerde dat dat niet zou kloppen en ik een nieuw iets zal moeten bedenken.


Wanneer je niet via mijn Instagram of originele blog op deze pagina terecht bent gekomen, zal het verhaaltje wat ik je net vertelde heel wazig klinken. Mijn naam is Sjoukje en meer dan een jaar geleden begon ik mijn eigen blog - www.lemontierres.com. Ik heb hele leuke dingen bereikt, wil nog véél meer bereiken in de toekomst, maar een aantal dagen geleden realiseerde ik mij iets: een groot deel van mijn lezeressen is Nederlands. Ik wil niet stoppen met www.lemontierres.com, maar het leek me een logische stap om ook iets terug te doen voor mijn Nederlandse lezeressen die de moeite nemen om telkens Engelstalige artikeltjes te lezen. Jullie hoeven jullie breinen niet meer zo hevig aan het werk te zetten, want vanaf nu zullen mijn artikeltjes ook in het Nederlands beschikbaar zijn!

Wat mijn plan is weet ik nog niet zeker. Ik wil mijn artikeltjes dubbel gaan posten - wanneer er een recept op mijn .com-domein online komt, komt het dat ook op mijn .nl-domein - maar er zullen ook wel eens wat verschillen zijn. Zo wil ik wat meer over Amsterdamse/Nederlandse hotspots praten, en dat voelt gewoon vreemd op mijn Engelstalige blog. Wat moet een Russische bezoekster met een hotspot ergens in een buitenwijk van een Nederlandse stad waar ze nog nooit van gehoord heeft? Niet zo veel, vrees ik.

Wat ik wel weet is dat ik héél enthousiast ben. Ik heb zoveel ideeën (ik heb eigenlijk altijd héél veel ideeën), maar op de een of andere manier heb ik nóg meer zin om ze uit te werken. Waar ik ook zin in heb is de vrijheid die schrijven in het Nederlands mij zal geven: schrijven in het Engels gaat me gemakkelijk af - maar schrijven in je eigen taal is toch net iets spontaner. 

Voor nu wil ik deze post afsluiten - mijn vingers jeuken namelijk om te beginnen aan andere artikeltjes en deze blog zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor jullie - ik heb er zin in! Ik hoop jullie ook.

liefs - sjoukje

1 opmerking

  1. Dit is echt heel leuk! Wat stoer dat je keuze hebt gemaakt om ook in het Nederlands een blog bij te houden. Ik houd persoonlijk meer van Nederlandse blogs maar dat is gewoon een persoonlijke voorkeur maar net ook wat je zegt, het geeft wat meer mogelijkheden om bijvoorbeeld te gaan schrijven over de hotspots hier. Ik ga je volgen en ben benieuwd naar de artikelen die komen gaan. Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen