Herfstachtige kaneelkoekjes

Ik ben niet zo'n herfst/winter-mens. Ik kan intens genieten van de zon op mijn gezicht, het dragen van shirts met korte mouwen, en het hebben van blote benen - en dat zijn nou eenmaal dingen die niet zo snel gebeuren in de koudere seizoenen. Toch is het belangrijk dat je het jezelf leuk maakt, dus toen ik laatst een beetje baalde van de kou in mijn kamer en het feit dat ik mijn zak pepernoten alwéér veels te snel op had, besloot ik koekjes te maken. En jeetje, wat waren ze heerlijk! (ja, waren, want ze gingen veel te snel op helaas).wat je nodig hebt

(voor ongeveer 20 koekjes) 
250g bloem 
100g suiker 
1 ei 
125g boter 
1 el kaneel (of 2, mocht je net zo'n grote kaneelliefhebber als ik zijn)
garneeramandelen
een grote mengkom, bakpapier, lepels - de standaard bakbenodigdheden


Meng alle ingrediënten in een grote mengkom tot het een mooi soepel beslag is. In mijn appartement is geen mixer aanwezig - om het mixen van de boter wat gemakkelijker te maken heb ik hem gesmolten. Het mengen van het beslag gaat het gemakkelijkst met je handen (dus vergeet die niet te wassen!). Rol het beslag uit tot een platte lap (in plaats van een deegroller heb ik een glas gebruikt) en steek hier rondjes uit (hiervoor heb ik ook het glas gebruikt. Studentendingen.) Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat (leuke tongue twister) en bak ze in 10-12 minuten op 190 graden lekker bruin.  Om ze iets gezelliger en herfstachtiger te maken heb ik voor het bakken gehalveerde geschilde amandelen in de koekjes geduwd. Je proeft er niet veel van - maar het ziet er wel leuk uit!


Naast dat deze koekjes voortreffelijk smaken, laten ze de keuken ook heerlijk ruiken. Ik vind dit zo'n fijn receptje omdat je de meeste ingrediënten waarschijnlijk al in huis hebt, en je best veel koekjes kunt maken omdat ze zo dun zijn. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen de koekjes iets dikker en chewier te maken: ik zou de temperatuur dan iets lager zetten en de koekjes wat langer laten bakken, zodat ze evengoed gaar worden.

Het enige nadeel aan deze koekjes is: je moet ze niet maken als je een avond alleen bent en zin hebt om te snoepen. Het is namelijk heel lastig om van deze koekjes af te blijven! Maar eigenlijk is dat niet zo'n probleem - dat zijn zo'n dingen die de herfst en winter en regen en sneeuw en zo weer wat draaglijker maken.

tot snel! liefs sjoukje

3 opmerkingen

  1. Klinkt te lekker! Ga ik zeker een keer maken, bedankt voor 't idee ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mmm ziet er lekker uit! X Laura www.mixtfashion.com

    BeantwoordenVerwijderen