Pompoen-wortelsoep

Hoi hoi! Heel mijn leven dacht ik niet van pompoen te houden. De laatste tijd merk ik echter dat pompoenen, 'pumpkin-spiced' nogwattes en dat soort dingen heel hip zijn en ik kan natuurlijk niet achter blijven! Toen ik in de Flow weekly een recept tegen kwam gaf ik er mijn eigen draai aan en hoewel de smaak even wennen was, was het een groot succes en heb ik de 3 dagen nadat ik soep maakte nog volop kunnen genieten van méér soep (want ja, als je voor één persoon kookt houd je nogal veel over).

de ingrediënten

3/4e pompoen (ongeveer 350/400g) 
5 grote wortels 
1 grote of 2 kleine uien 
2 teentjes knoflook 
olijfolie 
1.5 groentebouillonblokje 

 snijd de pompoen en wortels - schil en snijd de uitjes - schil de knoflook (maar pers 'm niet) - bak de uien en knoflooktenen een minuut of 2 in olijfolie - voeg de pompoen en wortel toe en ongeveer 100ml water - doe een deksel op de pan en laat hem 15 minuutjes stomen - voeg 600ml kokend water en de 1.5 bouillonblokjes toe - laat nog een kwartiertje sudderen - gooi dit geheel in de blenderAls ik naar deze foto's kijk, krijg ik meteen weer honger. En hé, het kan natuurlijk dat je dit berichtje later bekijkt maar het is morgen Halloween! Is dit geen perfect soepje vóór een avondje enge films kijken? Mocht je deze soep ooit maken, laat het me weten!

tot snel - liefs sjoukje

4 opmerkingen

  1. Oeeeh! Dit ziet er goed uit! Ik hou wel van pompoenen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Looks sooo good and tasty! If you want, we can to follow each other on bloglovin! Just follow me here and I'll follow you back! ♥ https://www.bloglovin.com/blogs/anna-alina-3947784

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik houd echt heel erg van pompoen! Dit ziet er echt lekker uit

    BeantwoordenVerwijderen