Wat mij gelukkig maakte

Ik kan zo intens genieten van de kleine dingen in het leven. Een oud echtpaar wat hand in hand loopt, een kop thee die net iets beter smaakt dan normaal, een fantastisch boeket bloemen. Soms gaan zo’n momentjes gewoon aan je voorbij - je geniet er even van en vergeet het - maar in plaats van dat wil ik vanaf nu mijn korte momentjes van intens geluk opschrijven, met jullie delen en op deze manier voor altijd bewaren.Mijn moedertje in Amsterdam
Dit is iets wat we al heel lang wilden doen - en eindelijk vonden we een datum waarop we beiden niets gepland hadden. We hebben een onwijs fijne dag gehad vol gelach, broodjes waar we enorm lang op moesten wachten (die wel heerlijk waren), en stiekem bij McDonalds eten omdat onze benen gewoon te moe waren om een fancy restaurantje op te zoeken.

In mijn eentje werken in een koffietentje
Dit doe ik altijd wanneer ik een dag niets te doen heb en wel nog heel veel moet doen. Wanneer ik op mijn kamertje ben kan ik me nooit 100% focussen op de berg van boeken, artikelen en literatuur die ik nog moet bestuderen: wanneer ik in een koffietentje zit (waar ik overigens nooit koffie bestel - misschien kan ik het beter theetentje noemen) moet ik wel: ik kom dan zo goed vooruit en mijn dagen lopen zo veel beter dan. (ik ben namelijk wel een goede planner, maar niet zo’n goede uitvoerder).

Fijne afspraken
Sinds ik in Amsterdam woon vind ik het onwijs leuk om met mensen af te spreken die ik niet ken ‘in het echt’. Inmiddels heb ik met 3 meisjes die ik ken via het bloggen in het echt afgesproken - en keer op keer putte ik enorm veel inspiratie en vrolijkheid uit die afspraken. Deze week had ik weer twee van zo’n afspraken en naast veel gelachen, heb ik ook veel thee gedronken deze week. Heel fijn.

Lieve berichtjes
Op mijn Instagram postte ik laatst een berichtje met een ondertitel in de trant van ‘we hebben allemaal vervelende dagen, zo’n dag had ik vandaag’. Ik plaatste het zonder eigenlijk te veel na te denken en toen ik een tijdje later mijn telefoon checkte zag ik dat ik lieve, motiverende reacties had gekregen, ‘morgen is het beter’. Dat maakte mij zo gelukkig - dat mensen de tijd nemen om een klein berichtje te typen wat mij wellicht blijer maakt. (en ze maakten me ook oprecht blijer). <3

Vallende blaadjes
Vandaag merkte ik het voor het eerst op: we kunnen (eindelijk) aan de bomen zien dat het herfst is. Heerlijk vind ik dat - waar bomen in de zomer altijd dezelfde saaie kleur groen hebben, zijn er nu zo veel verschillende kleuren rood en oranje en geel te ontdekken.

Mijn roosjes
Sinds kort heb ik een vaasje op mijn kamer, waar ik altijd bloemetjes in probeer te hebben. Vorige week kocht ik roosjes, en ze staan nog steeds mooi te zijn! Ze zijn niet meer zo levend als toen ik ze kocht en ze zijn eigenlijk aan vervanging toe - maar stiekem vind ik rozen veel mooier wanneer de blaadjes helemaal open zijn en ieder ander mens ze zou weggooien.

Fijne illustraties
Een tijdje geleden deelde ik (wel op mijn Engelse blog) dit lijstje van mijn favoriete illustratoren - de tekeningen met als thema ‘herfst’ beginnen eindelijk online te komen en ik kon niet blijer zijn.

Niet heel herfstig - maar ik word hier wel blij van. Gemaakt door Lieke van der Vorst. :-)

Het is bijna Kerstmis
Je in september verheugen op Kerstmis voelt een beetje vreemd, maar vanaf oktober mag het van mij wel hoor. Ik heb mijn kamer al vol hangen met fijne lichtjes en Kerst-achtige plaatjes.

Regen eigenlijk niet zo heel erg vinden
Ik vind regen normaal gesproken verschrikkelijk, maar toen ik laatst door een plensbui naar huis fietste en talloze mensen zag schuilen, had ik niet de neiging dit ook te doen. Waarom? - dacht ik. Omdat ik het op dat moment helemaal niet erg vond, ik genoot er zelfs een beetje van. Ik hoefde nergens te zijn, mijn telefoon en portemonnee zaten veilig opgeborgen in mijn tas, mijn makeup zat toch al slecht van een lange en vermoeiende dag. Waar ik normaal gesproken extra hard ga fietsen wanneer de wolken breken, voelde ik dat dat nu niet het geval was - ik ging zelfs wat langzamer fietsen. Helemaal doorweekt kwam ik thuis en ik nam een lekker lange warme douche en ik voelde me fijn.

---

De kleine dingen. Ik merk dat het tikken van dit artikeltje mij enorm kalm maakt - even zitten om dingen die je gelukkig maakten op te schrijven werkt rustgevend. Ik raad jullie aan dit ook te doen - mocht je een fijn momentje willen delen, voel je vrij om een reactie achter te laten.

tot snel - liefs sjoukje

1 opmerking

  1. these two pictures are so beautiful and dreamy <3

    http://only4feet9.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen