Wildernis - Amsterdam

Ik had al zo veel gelezen over deze prachtige plek, maar nooit bedacht ik mij dat ik gewoon op mijn fiets kon springen om er heen te gaan. Afgelopen vrijdag kwam daar verandering in, toen Sophie en ik afspraken in Amsterdam. Door de vervelende motregen heen stapten we vrolijk naar de Bilderdijkstraat - met Google Maps in de hand, uiteraard. Na een tijdje gelopen te hebben vreesden we bijna het verkeerde adres opgeschreven te hebben - waar bleef nummer 165 nou? - maar na een kort bezoekje aan een schattig tweedehands winkeltje beseften we ons dat we er al die tijd gewoon bij in de buurt waren. We zagen de prachtige etalage, en werden verliefd.


Ik ben echt een plantjes-mens: hoewel ik ze niet altijd in leven weet te houden (oeps), vind ik het versieren van mijn vensterbank en bureau met cactusjes en andere levende groene dingetjes echt heel erg leuk. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit voor mij de perfecte winkel was. Dat heeft een paar redenen.

1. De hele winkel hing vol met fantastische illustraties, o.a. door Lieke van der Vorst en Sanny van Loon.

2. Je kon er terecht voor koffie, thee, kleine hapjes erbij...

3. Ze verkochten het merk 'Bloomingville', wat ik al helemaal fantastisch vond toen ik het voor het eerst tegenkwam bij Sissy Boy.

4. Ze draaiden Agnes Obel.Het maakte niet uit wat je deed met je camera/telefoon - iedere hoek die je fotografeerde was prachtig. Nadat Sophie en ik enthousiast (misschien een beetje te enthousiast) foto's hadden genomen en onze thee (ik) en cappuccino (Sophie) opdronken, stapten we weer vrolijk naar buiten. En van de motregen merkten we niets meer.

Wildernis
Bilderdijkstraat 165F
1053KP Amsterdam

tot snel, liefs sjoukje

ps, ben jij al eens bij Wildernis geweest? was jij net zo enthousiast als Sophie en ik?

3 opmerkingen

  1. Ik ben van plan om volgende maand een weekendje in Amsterdam te blijven (ik woon in Antwerpen). Dit adres is zeker in mijn to-do-list genoteerd. Echt een leuke post en mooi geschreven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lijkt me echt een geweldig plekje, de naam is ook zo toepasselijk!! Al die printjes aan de muur, zo leuk (hebben hebben hebben! ;) Je foto's zijn ook echt prachtig!!

    BeantwoordenVerwijderen