Wat mij gelukkig maakte #2

Omdat nummer 1 mij stil deed staan bij fijne dingen, hierbij gewoon een nummer 2. Misschien ga ik er wel een 'vast' dingetje van maken - één keer in de maand of zo, laat me weten wat je daarvan zou vinden. :-)

Ik kan intens genieten van de kleine dingen in het leven. Niet iedere dag natuurlijk, en soms kunnen kleine dingen me heel verdrietig of boos maken - maar meestal probeer ik overal het positieve van in te zien. 


Mooie gebouwen vanuit de tram
Ik zit niet graag in de tram maar als het dan toch eens moet, probeer ik op een stoeltje aan het raam te zitten. Veel Amsterdamse huisjes zijn bedekt met bladeren en het is prachtig hoe deze bladeren nu rood en geel zijn en de huizen een heel sprookjesachtig uiterlijk geven.

Tijd voor truien
Ik ben echt een truienmens: als ik een fijne trui heb gevonden die ook nog eens leuk is, leef ik er in. De temperaturen beginnen eindelijk geschikt te worden voor deze zorgwekkende doch prettige gewoonte van mij en dat vind ik fijn.

Reacties op mijn 'social media isn't real life!'-artikel
Ondanks dat deze reacties veelal niet in overeenstemming met mijn gedachten zijn, vind ik het onwijs fijn dat jullie de tijd nemen om mijn artikeltjes daadwerkelijk te lezen, er over na te denken en de tijd nemen om een reactie te typen. Als ik terug kijk naar het artikel en het vergelijk met de commentaren, denk ik dat mijn poging om social media in een meer positief daglicht te zetten is geïnterpreteerd als een 'rant' tegen Essena O'Neill. Hoewel ik dat een beetje jammer vind sta ik nog steeds achter wat ik heb geschreven. Een andere grappige constatering die ik deed: de lezers die wel positieve reacties achterlieten waren eigenlijk allemaal Nederlanders. Zijn wij Nederlanders gewoon wat nuchterder wat social media betreft en heb ik een gevoelige snaar geraakt bij mensen die niet uit ons kikkerland komen? Of zou het een andere verklaring hebben?

Bosfoto's nemen
Hoewel ze eigenlijk voor het artikel wat ik voor Teske schreef zijn (link) ben ik er nog steeds blij mee. De boswandeling was zo fijn, altijd als ik er ben neem ik me voor om vaker te gaan. De lucht in het bos ruikt zo echt, zo zoet en toch fris - ik weet niet hoe ik het kan beschrijven, maar ik denk dat jullie je de geur wel kunnen voorstellen. Heerlijk.

Interessante colleges
Hoewel ik me soms niet helemaal op mijn plek voel op de universiteit (ik vind het opnemen van informatie over onderwerpen die ik tof vind interessant, maar ik ben ook een heel praktisch en creatief mens en die kant mis ik vaak op de uni) vind ik het de laatste tijd al beter te doen. Misschien omdat het hele nieuwe leventje begint te wennen, misschien omdat de eerste periode, eerste tentamens et cetera gewoon rot zijn - ik weet het niet. Maar het is een fijn gevoel! 

Mijn nieuwe header
Een tijd terug nam ik contact op met de onwijs getalenteerde Robyn Makings. Al een tijd was ik op zoek naar een illustrator die een header voor mijn blog zou kunnen ontwerpen - en toen dacht ik aan Robyn. Ik volg haar werk al heel lang en haar illustraties maken me heel blij - precies hetgeen wat ik over wil brengen met mijn blog. Ik vind zelf dat het perfect gelukt is - het lettertype, de thee en de blaadjes passen helemaal bij me - mijn blog voelt eindelijk 'af'. 


Fietsen
Ik woon vrij ver van de universiteit af en hoewel het soms even doorbijten is probeer ik altijd te fietsen (om die extra koekjes er weer af te krijgen, oeps). Ik begin dit steeds fijner te worden, geniet van de omgeving en van de mensen die ik tegen kom. Ik weet zeker dat dit anders zal zijn als het wat vaker gaat regenen en sneeuwen, maar voor nu geniet ik er nog even van. :-)

Lekkere thee
Naast dat het nu tijd is voor truien is het ook weer tijd voor théé! Hoewel ik als een doorgewinterde thee-liefhebber natuurlijk het hele jaar door thee drink kunnen de bijzondere herfst-theetjes weer uit de kast getrokken worden. Laatst was ik met Floor in Maastricht en na het even over thee te hebben gehad besloten we naar Simon Lévelt te gaan (mijn guilty pleasure). Ik kocht een heerlijke herfst-thee 'voor regenachtige dagen', en dat is precies waar hij perfect voor is.  

Een weekend helemaal niets
Hoewel ik normaal gesproken onwijs chagrijnig word van lege weekenden had ik er nu echt behoefte aan. Uit kunnen slapen, uitgebreid ontbijten met een serie, lekker lezen en aan opdrachten werken zonder enorme tijdsdruk. Ik heb genoten, ben één keer naar buiten gegaan om wat boodschapjes te doen en heb de rest van de tijd vooral in mijn bed doorgebracht. Klinkt heel suf, was het ook - maar ook heel nodig.

Mezelf trakteren op een nieuw notitieboek
Altijd wanneer ik langs het Moleskine-gedeelte in de Bijenkorf kom denk ik, 'zal ik een uitzondering maken..?' - om vervolgens verder te gaan naar de Hema, om een notitieboek te kopen wat 1/10e van de Moleskine-prijs is. Laatst stond ik op het punt dit weer te doen maar toen bedacht ik iets heel slims, (vind ik nu, en dat doe ik ook om de prijs te rechtvaardigen, oeps): één keer een goed notitieboek kopen, en je hebt er heel lang geen nodig. En het is waar! Ik neem dit boekje overal mee naartoe en heb ook niet de neiging een ander te kopen.

---

Ja. Ik ga dit een vast stukje maken op mijn blog. Niet als 'Wallpaper Wednesday' (want jeetje, wat ben ik slecht in het bijhouden van dat geniale plan van mij), maar gewoon een stukje wat ik schrijf op een rustige dinsdagavond, net als vandaag. Om even stil te staan bij alles en eigenlijk ook helemaal niets. tot snel, liefs sjoukje

1 opmerking