Lief zijn voor mijn huidje op zondag

Voor mijn huid probeer ik altijd lief te zijn, maar op zondagavond ben ik extra lief. Een tijd terug stapte ik af van alle huidverzorging met ruwe watjes, wonderwatertjes, anti-puistjescremepjes en besloot ik om naar Lush/The Body Shop te gaan en mezelf eens lekker te verwennen. Zie, mijn huid is niet de meest egale van de wereld en in de afgelopen paar jaren heb ik van alles geprobeerd - het hielp echter nooit. Door deze producten is mijn huid is nu rustiger dan ooit tevoren. In deze post geef ik je een kijkje in mijn favoriete zondagavondritueel, dus zet een kop thee of maak wat warme chocomel (want dat is wat ik deed), en relax.


Mijn make-up verwijderen 
Hoewel ik op zondag nooit veel probeer te plannen en geen make-up op doe zodat mijn huid kan ademen, had ik vandaag een leuke afspraak waardoor ik wel gezichtsmake-up op had. Om deze te verwijderen gebruik ik de Camomile Sumptuous Cleansing Butter van The Body Shop. De eerste keer is het heel vreemd om deze te gebruiken, je gebruikt namelijk geen watjes of doekjes en ziet er tijdens het schoonmaken een beetje uit als een panda door de mascarakringen die zich zeker weten rond je ogen zullen vormen. Echter, deze balm verwijdert al mijn make-up (zelfs waterproof!) vlekkeloos en laat mijn huidje zacht achter.


Een douche nemen of in bad gaan
Als ik bij mijn ouders ben neem ik een bad - daar is geen twijfel aan. Het liefst gooi ik hier dan een heerlijke bath bomb in en vertoef ik een uur of twee tussen de bubbels. Deze week was ik echter in Amsterdam waardoor ik een íéts langere douche nam - het is ten slotte nog steeds zondag.

Mijn gezicht stomen
Mijn huid is door de douche en verwijderde makeup al heerlijk schoon en in principe hoef ik er nu niets meer aan te doen. Ik vind het echter lekker om een keer in de week mijn gezicht te stomen - hiervoor gebruik ik de Lush Toner Tabs. Deze zijn niet duur (1 euro per stuk), en ik breek ze ook nog eens in tweeën omdat ik aan een halfje genoeg heb. Ik heb het gevoel dat deze tabs mijn huid wat egaler en minder rood maken, zonder agressief te zijn óp de huid. Bovendien vind ik het stomen van mijn gezicht heerlijk - alle dode huid is hierna verdwenen en mijn gezicht voelt als een zacht perzikje.Extra reiniging en voeding
De Ultrabland Gezichtsreiniger is mijn beste Lush aankoop van het afgelopen jaar of zo. Dit is ook een reiniger die make-up verwijdert, ik vind deze hier echter niet fijn voor en gebruik deze ná mijn douche. De poriën van mijn huid staan nog open van het stomen waardoor deze ook eens heerlijk grondig gereinigd kunnen worden, verder is Ultrabland ook vrij vet en voedend wat ik erg prettig vind. Ik masseer dit product goed in en laat het hierna een minuutje of 10 zitten - en sip ondertussen een beetje aan mijn thee. Als de tien minuutjes om zijn maak ik een washandje nat met warm water en haal het over mijn gezicht. Dit voelt zo fijn! 


Verkoeling
Door het stomen en het warme water wordt mijn huid best rood. Om een beetje verkoeling aan het grootste orgaan van mijn lichaam te bieden spray ik Breath of Fresh Air Toner Water (ook van Lush) op mijn huidje. Dit is de laatste stap in mijn huidverzorgingsroutine op een zondagavond - ik smeer niets meer op mijn gezicht omdat hij niet droog, maar door alle fijne producten heerlijk aanvoelt.


Slaap
Na een lange week komt mijn vermoeidheid er op zondag altijd ‘uit’, ik probeer dan ook altijd lekker vroeg naar bed te gaan. Ik drink mijn thee op en als ik er zin in heb warm ik nog een kruik en leg deze in mijn bed zodat het lekker warm is als ik ga liggen. Ik lees nog iets, en als mijn ogen dicht vallen klik ik mijn lampje uit en ga ik lekker op tijd slapen - zo als dat hoort op een zondag <3

heb jij ook een zondagavond-ritueel?
liefs, sjoukje

Een reactie plaatsen