Mijn 2015

Jaren vliegen zo ongelooflijk vreselijk eng snel voorbij. Ik hecht niet heel veel waarde aan jaarwisselingen want ik zal wanneer knallend vuurwerk een nieuw jaar inluidt niet opeens een nieuw mens zijn - toch laat het begin van een nieuw jaar mij altijd even stilstaan. Stilstaan bij wat ik in het afgelopen jaar heb bereikt, stilstaan bij wat het nieuwe jaar mij zal brengen. Aan voornemens doe ik niet meer want ik ben nog nooit meer gaan sporten of meer gaan werken of meer gaan ontspannen - ik zie wel wat voor moois gebeurt in het nieuwe jaar.


2015 was in mijn toch nog best wel korte leventje een spannend jaar. Ik haalde mijn middelbare schooldiploma en hoefde eindelijk het gebouw wat ik zo haatte en vooral de sfeer die er hing niet meer vijfmaal weeks te trotseren. Een lange zomervakantie volgde - een zomervakantie waarin ik dozen pakte, met mijn ouders naar Amsterdam reed en me daar vestigde in een piepklein kamertje wat mijn nieuwe thuis zou worden. Als ‘thuis’ voelde het een lange tijd niet maar op den duur veranderde dat gevoel - en na bijna een half jaar voel ik me heel erg goed op mijn plek.

2015 was voor mij persoonlijk een belangrijk jaar. Ik ben altijd al vrij stil geweest en gepaard met die stilte gingen verlegenheid en soms wel schaamte voor wie ik ben. In het afgelopen jaar ben ik zoveel gelukkiger met mezelf geworden, eindelijk wens ik niet meer voor een persoonlijkheid die mij cooler of spontaner of socialer zou maken maar ben ik tevreden met de Sjoukje die van boeken houdt en graag schrijft en soms toch iets te veel staart en nadenkt en soms ook heel erg enthousiast kan zijn over mega onnozele dingen.

Ik ontmoette veel mensen die goede dingen in mij naar boven brengen. Mensen aan wie ik me niet hoef te verontschuldigen omdat ik stilsta om foto’s te maken, mensen die het niet vreemd vinden als ik allemaal vreemde dingen zeg die in mijn hoofd wel kloppen, en mensen die gewoon bijna net als ik zijn. En dat is zo fijn, zo fijn.

Als ik op 2015 terug kijk zie ik een fijn jaar. Een jaar van wat tegenslagen, uiteraard, dingen waar ik op mijn blog of in het algemeen eigenlijk niet over praat. Maar waar ik vroeger de tegenslagen de mooie momenten liet overschaduwen kijk ik op de afgelopen 12 maanden terug met een gelukkig gevoel. Ik hoop dat 2016 mij nog méér moois zal brengen: meer fijne afspraken met mensen bij wie ik me prettig voel, meer mooie ervaringen die me meer mij laten voelen en meer momentjes van even stil kunnen zitten en me realiseren dat ik het zo slecht nog niet heb. Ik hoop op mooie boeken, fijne foto's waar ik als toekomstig gekrompen omaatje met een lach naar kan terugkijken, op lachbuien maar ook op fijne stiltes. 

2 opmerkingen

  1. Fijn om te lezen dat 2015 van jou dus heel veel goeds heeft gebracht ! Op naar 2016!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuke, inspirerende verhalen schrijf je! Ik vind het fijn om te lezen dat je met een goed gevoel terugkijkt op 2015 :) Ook fijn dat je nu mensen ontmoet hebt waarbij je echt jezelf kunt zijn en dat je jezelf steeds meer accepteert, mag je trots op zijn!

    BeantwoordenVerwijderen