Mijn plannen voor de Kerstvakantie

Nog twee tentamens en een paar spannende afspraken en dan is het ein-de-lijk zo ver: Kerstvakantie! Ik heb helemaal niets gepland en ik laat de Kerstdagen en Nieuwjaar gewoon op me afkomen - heerlijk om helemaal niets in mijn agenda te hebben staan! Ik heb wel nog een paar dingen die ik wil doen en waar ik vooral heel erg naar uitkijk. Ik heb een klein lijstje gemaakt - hopelijk inspireert het je om de vakantie ook heerlijk relaxed in te gaan (en anders kom je misschien wat tijdverdrijf-tips tegen!)

Naar huis! - Hoewel ik het heerlijk vind om mijn eigen plekje te hebben kijk ik onwijs uit naar de thuis-tijd. Twee weekjes van me laten verwennen door mijn ouders (hihi), niet zelf te hoeven koken en een afwasmachine (oo). En ik zie ook uit naar de gezellige avondjes met (slechte) Kerstfilms en veel te veel snoepjes…

Lezen - de laatste tijd ben ik aan het proberen mijn ‘literaire kennis’ wat te vergroten - ik studeer geen Literatuurwetenschappen of iets dergelijks maar ik wil wel meer weten over de klassiekers! In de kerstvakantie wil ik ‘The Great Gatsby’ (uit)lezen, en 1984 staat ook op mijn (niet-verplichte) planning. Ook heb ik ‘The Bees’ van Laline Paull nog steeds op mijn plankje staan en daar wil ik ook een beginnetje in maken. Niet echt een klassieker of zo, maar het lijkt me wel een tof boek. Vanavond begin ik heerlijk slecht aan het eerste Gossip Girl boek… 13 jaar en ouder, literair niet-verantwoord maar wel heerlijk voor ’s avonds met een kop thee onder een deken (na een inspannende leer- of tentamenmaak-dag zeg ik dan maar).

Mezelf weer een volwaardige blogger kunnen noemen - dat is een doel van deze kerstvakantie. Het ging een tijdje goed - 2 posts per week lukte me nog wel - maar de laatste twee weken is mijn aanwezigheid in de online wereld abominabel. Ik zit vol met ideeën maar ik vind de tijd gewoon niet!

Naar een creatief iets gaan? - hoewel ik uitzie naar de tijd bij mijn ouders weet ik dat ik me ga vervelen als ik geen uitje plan. Ik zou graag naar nog een foto-expositie of tof museum gaan, maar ik weet niet wat op dit moment leuk is! Heb je tips, laat ze dan achter. :-)

Mijn nieuwe kamer inrichten! - dit valt officieel nog niet in mijn Kerstvakantie maar vanaf 15 december (vandaag!) is het eindelijk zo ver: ik kan een nieuw kamertje betrekken! Ik zal een eigen balkonnetje hebben (ooo!) en ongeveer 2 keer zo veel plaats als nu. De kamer waar ik nu in woon is ongeveer 8 vierkante meter dus het zal echt een verademing zijn!

Fotograferen - de laatste paar weken is het me niet gelukt (en ik geef het slechte weer ook een beetje de schuld). Ik heb zin om weer eens met een camera op pad te gaan - het liefst nog voor alle Kerstdecoraties uit de stad verdwenen zijn.

Series kijken - en met series kijken bedoel ik vooral een NIEUWE serie kijken! Ik ben Gossip Girl nu voor de tweede keer aan het kijken en hoewel Serena en Dan en Nate (en Chuck ook wel een beetje hoor) inmiddels een klein plaatsje in mijn hart verworven hebben is het tijd voor iets nieuws. Ik weet alleen niet wat! 

Joepie! Voor de rest ga ik natuurlijk heel veel chai tea lattes drinken, slapen, gezelligen met mijn familie, kerstliedjes zingen en badderen (ik mis het bad in mijn ouders huis heel, heel erg!). Je ziet aan het overmatige gebruik van uitroeptekens in deze post dat ik me echt heel erg verheug op de komende tijd en ik heb het ook echt even nodig. Na de kerstvakantie begint gewoon weer een nieuwe periode met nieuwe vakken, en dan moet ik ook echt een baantje gaan zoeken (want bij een grotere kamer hoort ook een hogere huur, helaas). Maar dat is niet erg, ik zie er best naar uit! Voor nu ga ik weer verder met leren. Nog twee tentamens en ik ben vrij..

liefs sjoukje

4 opmerkingen

 1. Leuke plannen! Lijkt me zeker de moeite waard om binnenkort alle gezellige kerstsferen vast te leggen op foto! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En hoe gingen je laatste tentamens nu? (: Ik zou me ook graag een volwaardige blogger willen noemen, maar bij mij schiet het er ook zo moeilijk in de laatste tijd, oeps. Het fotograferen is inderdaaaaad een ramp met dit weer. Ik kan niet eventjes een namiddagje kliederen en kladderen en er dan foto's van nemen.. Wnat dan is het te donker en ik moet nu al op klaarlichte dag een onwijs hoog ISO gebruiken..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, leuk dat je ernaar vraagt! Een van mijn twee tentamens ging goed, daar had ik ook een fijn punt voor. Het andere tentamen ging redelijk! Stom weer om foto's te maken he! De 'cosy' foto's die je 's avonds goed kunt maken vind ik ook wel fijn, maar het liefst ga ik in de zomer lekker op pad om foto's te nemen.. liefs!

   Verwijderen
 3. En hoe gingen je laatste tentamens nu? (: Ik zou me ook graag een volwaardige blogger willen noemen, maar bij mij schiet het er ook zo moeilijk in de laatste tijd, oeps. Het fotograferen is inderdaaaaad een ramp met dit weer. Ik kan niet eventjes een namiddagje kliederen en kladderen en er dan foto's van nemen.. Wnat dan is het te donker en ik moet nu al op klaarlichte dag een onwijs hoog ISO gebruiken..

  BeantwoordenVerwijderen