Mijn stijl in 2015

Een mode-icoon of zelfs fashionblogger zal ik nooit worden en dat is ook niet mijn wens (outfitfoto's maken vind ik vaak maar zo'n gedoe) - maar toch vind ik het leuk om me 'op te tutten'. Ik draag graag fijne jurkjes, mooie broeken en toffe schoenen. 2015 was voor mij een jaar van het vinden van 'mijn stijl' - ik heb in mijn leventje allerlei vreemde periodes gehad (lees: blauw haar en roze tutu's) maar ik kan gerust zeggen dat ik eindelijk gevonden heb wie ik ben kwa kleding en stijl. Hier een lijstje van dingen die mijn 'signature look' van 2015 maakten.


Kleine rugzakjes
Als je dacht dat alleen je hippe oma deze fantastisch vindt heb je het mis. Ik weet niet waarom maar kleine rugzakjes zijn het meest praktische uitgevonden, ooit. Van handtassen krijg ik maar arm- en rugpijn: in rugzakjes kun je echter alles wat je nodig denkt te hebben gooien en je hebt nooit te veel (of te weinig) mee.


Daniel Wellington-horloges
Ik draag altijd een horloge en Daniel Wellingtons zijn nog altijd favoriet. Ze zijn elegant en simpel en zitten comfortabel. Als ik mijn horloge een dag niet om heb ben ik echt een beetje chagrijnig (en check ik mijn lege arm ongeveer 10 keer per uur). (bestel je eigen op www.danielwellington.com/nl met 15% korting, gebruik 'lemontierres' als code). 


Dr Martens
Deze behoren al lang tot mijn staple pieces maar ik heb in 2015 eigenlijk geen andere schoenen dan Dr Martens gedragen. Ik heb nu vier paar (blauwe 1460s, witte en zwarte 1461s en een bordeauxrood iets klassieker paar) en ze lopen gewoon zo fijn, gaan lang mee en passen haast overal bij. 

Geklede broeken
Ik vind spijkerbroeken nooit enorm comfortabel (ik geloof dat ik gewoon nooit een goed paar heb gehad) en in 2015 heb ik het fenomeen 'pantalon' ontdekt. Ik draag ze het liefst met een hoge taille, zwart en tot aan mijn enkels. 

Grote grijze jas
Ik had en heb hem altijd aan: mijn grote grijze H&M jas (30 euro was 'ie, mijn beste koop ooit). Onwijs warm is hij niet (niet dat dat dit jaar echt nodig is, jeetje), comfortabel en gemakkelijk is hij wel.


Bruine lippenstift
Vroeger vond ik dit altijd iets voor oude vrouwen maar van die gedachte ben ik afgestapt. Begin dit jaar kocht ik een bruine lippenstift en hij is bijna op (!!) (dit gebeurde nog nooit eerder).

Een klein staartje met twee vlechten
Een paar maanden geleden deed ik mijn haar voor het eerst weer eens vast. Nu mijn haar eindelijk weer wat langer is draag ik het graag in een klein knotje en eigenlijk draag ik mijn haar bijna altijd als op de foto hieronder. 


Mocht je me in 2015 zijn tegengekomen had ik waarschijnlijk een klein rugzakje bij me, of bruine lippenstift op, Dr Martens aan of al deze dingen. O, en de trui op de laatste foto heb ik ook ongeveer 100 dagen aangehad. Ik weet niet of jullie het herkennen maar als ik iets eenmaal leuk of fijn vind verhuis ik zowat naar dat kledingstuk. Ik had verwacht dat 2015 mijn hoedenjaar zou zijn - ik vind ze zo tof uitzien, ze maken bijna iedere outfit fashionable - maar ik draag ze bijna nooit. Op naar 2016, misschien wordt dat mijn hoedenjaar. Of niet. Ik denk het niet.
Heb jij ook van zo'n dingen waar mensen je aan kunnen herkennen? 

liefs, sjoukje


3 opmerkingen

  1. Ik vind dat je echt een heerlijke stijl hebt, hoewel het mij waarschijnlijk niet goed zou staan. Ik denk dat mijn stijl heel saai is op dit moment: spijkerbroek en t-shirt...!

    BeantwoordenVerwijderen