Wat me gelukkig maakte #3

O o o, de laatste tijd voel ik me toch zo fijn. Ik weet niet wat het is, maar mijn humeur is de afgelopen weken bijna niet stuk te krijgen. Het is alweer een tijd geleden sinds ik voor het laatst een ‘wat mij gelukkig maakte’ postte en om deze fijne stemming vast te leggen besloot ik er weer eens een te delen. Het weer 
Ik typ dit op 25 januari en het was vandaag 15 graden Celsius. Wat! Het is natuurlijk niet goed want het heeft vast met klimaatverandering en zo te maken - maar stiekem vond ik het heerlijk om vanochtend op mijn balkonnetje in de zon een boek te lezen. <3

Frisse was
Ik heb geen kindjes maar soms voel ik me echt een huismoedertje - laatst sprong ik in de supermarkt toen het wasmiddel in de aanbieding was een gat in de lucht en nu heb ik een nieuwe wasverzachter en hij ruikt zo lekker en mijn kleren ruiken zo fris oooh - ik zie er tijdens het douchen al naar uit om me af te drogen omdat ik weet hoe lekker mijn handdoek gaat ruiken. (voor de geïnteresseerden: kamperfoelie & sandelhout van Robijn) (ik ben geloof ik echt de anti-student)

Creatieve inspiratie
Ik heb zo iets tofs bedacht. Ik ben hard bezig mijn plannen allemaal een beetje in werking te zetten en mocht het vorm aannemen vertel ik jullie er meer over. 

Opeens was ik gemotiveerd
De laatste tijd hou ik mijn blog best goed bij (een keer in de drie dagen post ik wel wat!) maar ook wat betreft mijn studie gaat het wat beter. Ik heb al mijn tentamens gehaald, heb mijn verslagen bijna af en na eindeloze twijfelsessies weet ik ook weer zekerder dat dit toch echt wél is wat ik wil doen. 

Een zoutlamp!
Deze wilde ik al zo lang! Laatst was ik bij mijn ouders en vroeg ik mijn moeder of ze zin had om met me naar een stenen- en mineralencentrum in Nederweert te rijden. Daar stonden prachtige zoutlampen - en ze waren ook nog eens echt heel erg goed te betalen. Mijn mama betaalde voor mijn lampje van ik gok zo’n 3 kilo (ja het was een cadeautje, dat maakt het nog beter <3) 10 euro - ze hadden echt enorme lampen voor 35 euro (maar die kon ik helaas niet eens optillen - laat staan meeslepen naar Amsterdam verdorie).

Gezond eten
Na Nieuwjaar en de Kerstdagen en de snoepjes en gourmetavondjes die bij die tijd van het jaar horen had ik behoefte aan een fruit/groente-detox. Mijn sapcentrifuge en blender draaien inmiddels weer overuren en mijn fruitmand heb ik telkens binnen no time leeg. Ik voel me weer gezond en dit doet mijn huid ook altijd heel veel goeds. 

Nieuw werk?
Al een tijdje ben ik op zoek naar een baantje wat ik echt leuk vind. Ik heb bij veel horeca-gelegenheden gewerkt, maar sinds ik in Amsterdam woon heb ik nog niet echt de tijd gevonden om op zoek te gaan naar een tof en fatsoenlijk baantje. Sinds ik in een grotere kamer woon is het wel echt weer nodig om wat bij te verdienen en dit vind ik helemaal niet zo’n enorme ramp. Morgen (de 26ste) heb ik een soort van proefdag bij een winkeltje wat ik héél leuk vind, en ik heb er zin in! (update op de 28ste: ik ben aangenomen!)

Vroeg op, vroeg naar bed
De Kerstvakantie schopte mijn ritme enorm door de war. Op sommige avonden ging ik om half 2, 2 uur slapen, en om 11 uur ’s ochtends rolde ik al gapend mijn bed uit. Ik wilde dit patroon graag doorbreken want ’s avonds ben ik niet productief en de halve dag was al voorbij eer ik opstond - inmiddels ga ik iedere avond rond half 12 slapen en sta ik op rond 8 uur, half 8. Helemaal prima! Het liefst gooi ik mijn ritme nóg meer om en ga ik om 11 uur naar bed en sta ik om 7 uur op - maar voor nu ben ik hier ook al heel blij mee. Tijd hebben om rustig te zitten met een lekker uitgebreid ontbijtje is genoeg.

Het is fijn om alles wat je blij maakt even op een rijtje te zetten. Zelfs als er veel is om verdrietig of boos of chagrijnig over te zijn, zijn er altijd lichtpuntjes!


Wat maakte jou de afgelopen tijd gelukkig?
liefs, sjoukje

4 opmerkingen

 1. Wauw, wat een fijn lijstje. Gefeliciteerd met je baantje! En wat heerlijk, weer motivatie, mag ik een beetje lenen, alsjeblieft? Aan het eind van havo 5 ben ik zo motivatieloos, niet te doen. En het weer, ja, dat maakt mij ook wel écht gelukkig! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijne dingen allemaal en wat leuk dat je bent aangenomen! Wat mij gelukkig maakte deze periode is inderdaad het mooie weer, maar ook creatief bezig zijn, goede cijfers terugkrijgen, mijn verjaardag vieren en met leuke mensen afspreken!
  Liefs Sonia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik word zo blij van deze post! Ook een hele mooie foto. Wat mij supergelukkig maakt is het tripje naar Londen dat ik dit jaar ga maken!
  xxx Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh, wat een prachtige foto trouwens Sjoukje! Ik ben ook zo'n geurenfreak trouwens, haha, dat gaat alleen maar verergeren als ik ooit op mijn eentje ga wonen. (Geurkaasjes in elke hoek en liters wasverzachter in voorraad.) Oeh en die zoutlampen, die zie ik de laatste tijd echt zot veel voorbij komen, is dat een nieuwe hype of?

  BeantwoordenVerwijderen