Hoe het is in Sjoukjeland

Wat er aan de hand is? Ik heb werkelijk geen idee. Mijn hoofd zit vol met ideeën maar op de één of andere manier willen mijn vingers niet meewerken. Ik wilde na 3 weken van inconsistent bloggen niet gewoon pats-boem een recept of fotografie-artikel plaatsen, een verontschuldiging voelt ook niet op zijn plaats - dus hierbij een update over mijn kleine leventje. 


Ik heet nog steeds Sjoukje, woon nog steeds in Amsterdam, studeer nog en ben nog steeds 17 jaar oud (hoewel daar in 37 dagen verandering in zal komen, woop-woop). Wat wél veranderd is: ik heb nieuw werk! Na maandenlang durend uitstelgedrag heb ik eindelijk op een advertentie gereageerd, inmiddels heb ik al een paar dagen achter de rug en bevalt het nog stééds (dit is uniek in Sjoukje-land). 

Ook ben ik de laatste tijd weer bezig geweest met tja, mezelf: ik neem eindelijk weer de tijd om lekker lang en veel te lezen (ik lees op dit moment 'Het Deense meisje', dat bevalt goed!) en iedere avond probeer ik tijd vrij te maken voor een paar minuutjes van meditatie. (Stop, breathe & think is een aanrader als je op zoek bent naar een fijne app).

Een tijd terug schreef ik me in voor een cursus creatief schrijven. Heel, heel spannend vind ik het, want ik heb nog nooit een schrijfcursus gevolgd (en ik moet eerlijk zeggen dat ik ook nog nooit vrijwillig een cursus heb gevolgd). Hij begint pas in april maar ik zie er nu al naar uit - ik houd jullie op de hoogte.

Verder heeft mijn liefde voor planten zich in de afgelopen paar weken in rap tempo ontwikkeld: met een huisgenoot bezocht ik een tuincentrum, sloeg ik veel te veel planten in, mijn hele kamer is overspoeld door wijn- en sapflessen die vol staan met gipskruid, en dit alles typ ik met een gezicht plakkerig van de aloë vera. En ik houd er van!

Nu ga ik even wat leren, en in mijn download-wachtrij (is dit nog niet strafbaar om te zeggen) staat Into The Wild, mijn favoriete film. Morgen ga ik in mijn eentje naar het Foam en daar heb ik veel zin in - in je eentje naar musea en exposities gaan is heerlijk - en verder wil ik ergens in het zonnetje met handschoenen aan een boek gaan lezen. De zon maakt (bijna) alles goed.

Ik wilde deze post delen om even in te checken, als dat het juiste begrip daarvoor is. Zoals ik zei: ik ga weer meer posten - maar dat zei ik 2 weken geleden ook al, dus geloof het maar niet. (reversed psychology, zal dit hetgene zijn wat Sjoukje gaat helpen een betere blogger te zijn?)
Hoe gaat het met jullie?
Tot snel, liefs Sjoukje

1 opmerking

  1. Wat een leuk stukje, Sjoukje! Also: don't be too hard on yourself. Je moet ook tijd maken om andere dingen te doen, naast bloggen. Ik denk dat de meesten wel begrijpen dat je niet altijd consistent kan zijn in alles (was het maar zo!). Fijn weekend en veel plezier bij Foam! :)

    BeantwoordenVerwijderen