Natuurlijke gezichtsverzorging (aloe, honing, kokosolie)

Een tijd geleden plaatste ik een artikel over mijn huid en ik wil jullie bedanken voor de lieve reacties er op - het plaatsen van dit artikel deed me realiseren dat je nergens alleen in bent. <3

Al een tijd lang verzorg ik mijn huid op een compleet natuurlijke manier. Ik gebruik nog wel makeup en daar zal ik in de komende paar jaar waarschijnlijk ook niet mee stoppen: mijn huidverzorging is echter wel compleet natuurlijk en dat werkt op het moment helemaal prima. De 3 producten die ik het meest gebruik zijn kokosolie, honing en aloë vera. In dit artikel ga ik jullie vertellen hoe ik de drie verschillende producten gebruik. Kokosolie
Kokosolie gebruik ik voor bijna alles. Mocht je niet van de geur van kokos houden, schaf dan geurloze variant aan - maar ik vind de geur van kokos heerlijk dus gebruik extra virgiene kokosolie om mezelf te hydrateren én om naar een kokosmacaron te ruiken. 

Het verwijderen van make-up: neem wat kokosolie en smeer het over je gezicht. Verwijder hierna je make-up met een nat washandje. 

Dag/nachtcreme: kokosolie werkt goed als vervanger van creme, en mijn gevoelige en rode huid kan erg goed tegen dit product. Het kan een beetje vet zijn voor onder je foundation, dus zorg dat je het lang in kunt laten trekken of dat je slechts een dun laagje aanbrengt. 

Voor andere droge plekjes: kokosolie werkt niet alleen op je gezicht, maar eigenlijk overal. Ik smeer kokosolie regelmatig op mijn ellebogen/nagels om ze te verzorgen. 

Aloë vera
Vroeger gebruikte ik aloë vera zeer regelmatig maar toen ik geen plant meer had vergat ik het sprietige wonderplantje een beetje. Toen iemand me laatst attendeerde op hoe goed aloë vera werkt, fietste ik meteen (oké, bijna meteen) naar een plantenwinkel en schafte ik een nieuw groen vriendje aan. Aloe vera gebruik ik in de avond, vlak voor ik ga slapen en nádat ik kokosolie aan heb gebracht, als een soort van tweede verzorgende creme. Ik snij een blad af, snijd het in de lange weg doormidden en wrijf de sappige binnenkant van de doorgesneden plant over mijn gezicht. De geur van de plant is niet onwijs heerlijk maar het werkt wel fijn en goed.

Honing
Als ik vroeger zin had in een maskertje (want dat heb je soms gewoon), trok ik mijn grote kast met agressieve en scrubbende middeltjes open en koos ik de meest heftige variant. Tegenwoordig gebruik ik een compleet tegenovergesteld middeltje: honing. Als mijn gezicht het even nodig heeft ren ik naar de keuken en trek een grote pot plakkerige honing uit mijn keukenkastje, smeer het op mijn gezicht en laat ik het een minuut of 20 zitten. Het voordeel van het gebruiken van honing als masker is dat als het druppelt, het geen probleem én lekker is om het op te eten (ik spreek uit ervaring). Bovendien is het niet lastig om het masker te verwijderen: het is inderdaad plakkerig maar met wat lauwwarm water is het zo van je gezicht af.  
Gebruik jij natuurlijke middeltjes op je huid? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in de reacties.
liefs, sjoukje

3 opmerkingen

 1. Wow, je doet het wel erg lekker met dat natuurlijke, je pakt echt je plantje voor de Aloe Vera! Woah! Weet je, als ik ooit ervan af ben van die al die duiveltjes op mijn hoofd, dan wil ik dit ook wel eens proberen. Want mijn huid zal me daar vast en zeker ook erg dankbaar voor zijn. (Nu durf ik het nog niet, wie weet explodeert de boel misschien, je weet maar nooit..)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne tips! Ik heb thuis een aloe vera plant staan, met behoorlijke grote bladen/stengels/
  snij je steeds een klein stukje af of bewaar je het overige deel in de koelkast?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat tof dat je je aloë vera helemaal zelf en natuurlijk makat/gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen