Simpele linzensoep

Ik houd van gezond eten, maar ook van gemakkelijk eten. Na een lange dag gewerkt en gestudeerd en gefietst en gerend en gedacht en gepraat en geademd te hebben is het laatste waar ik zin in heb een eeuwigheid aan keuken-tijd en in de paar maandjes die ik nu voor mezelf kook heb ik wat manieren gevonden waarop ik mijn tijd in de keuken kan minimaliseren. Een heerlijk gerecht waar je altijd veel van over houdt is soep - vandaag deel ik mijn linzensoeprecept met jullie. Het prettige is dat deze soep ook supergoedkoop is: linzen zijn helemaal niet duur en verder heb je ook niet veel ingrediënten nodig. 


ingrediënten
+- 350 gram rode linzen
twee kleine of een grote ui
3 teentjes knoflook
2 tl kerriepoeder
2 tl paprikapoeder
1 tl zout
1 tl gemberpoeder
1 tl kurkuma
een blik gepelde tomaten (400g)
2 groentebouillonblokjes
1 liter water
olijfolie
hoe
Snijd je uien en pel je knoflook / zet een pan op het vuur en schud hier wat olijfolie in / fruit de uien en knoflook / voeg alle kruiden toe en laat dit even bakken / voeg de tomaten toe / schud hier een liter water overheen en voeg de bouillonblokjes en linzen toe / laat dit staan tot de linzen zacht zijn, dit duurt meestal 10 minuutjes / gooi alles in een blender (als je geen blender hebt, gebruik dan een staafmixer) en mix het tot het een beetje glad is maar er wel nog stukjes en verschillende kleuren in de soep te ontdekken zijn

Ik vind het heerlijk om deze soep te eten met wat geroosterd brood of komkommerschijfjes erbij. Van deze hoeveelheid ingrediënten maak ik ongeveer 3 kommen soep, en dan heb je ook echt flínke kommen. Het is even duur om alle kruiden te kopen als je ze niet in huis hebt, maar hierna hoef je eigenlijk alleen telkens de verse ingrediënten en de linzen opnieuw te kopen. Een super makkelijk, gezond en betaalbaar soepje dus! 

Mocht je deze ooit maken, laat het mij weten!

Wat is jouw favoriete soep?
Liefs, Sjoukje 


2 opmerkingen

 1. Ziet er heerlijk uit! Zeker een recept om te onthouden. En echt hele leuke foto's :)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh dit lijkt mij echt heerlijk..
  ik houd echt van soepjes, heerlijk met wat groente erbij
  of een broodje. meestal ook wel wat makkelijker te maken.

  BeantwoordenVerwijderen