Veganistische dadel-noten-kokoshapjes

Ik wist nooit dat ik van dadels hield, tot ik laatst ergens voor het eerst een dadelreep proefde. Dat moment markeerde een keerpunt - als ik ergens ben waar dadelrepen verkocht worden, móét ik er nu een eten. Omdat ik ook nog andere dingen dan mijn huur en dadelse goddelijkheid moet kunnen betalen besloot ik ze na te maken, en met succes! Lees snel verder als je net zo veel van dadels houdt als ik, of als je simpelweg eens iets nieuws wilt proberen. Ps, deze repen zijn helemaal vegan-proof!ingrediënten 
250-300g dadels
een kopje noten (wat je lekker vindt! ikzelf gebruikte amandelen + pecannoten)
kokossnippers

hoe
 Gooi alle noten in een blender of keukenmachine en verpulver ze. Voeg de dadels toe en maak het een grote geblenderde massa. Haal alles uit de blender (dit is best een karwei) en rol het mengsel plat - rol er dan bolletjes van of snijd kleine plakjes. Rol de balletjes door de kokossnippers, mocht je plakjes maken strooi de kokossnippers er dan overheen.


Tijdens het tikken van dit artikel heb ik stiekem 4 bolletjes opgesmikkeld. Ze zijn  goed gelukt! Ik denk niet dat ik ooit nog 3 euro zal betalen voor een dadelreep nu ik weet dat ik voor iets meer geld 20 heerlijke hapjes in elkaar kan knutselen. Mocht je dit recept uitproberen, laat het me weten! 

 Wat is jouw favoriete gezonde snack? Tot snel!

liefs, sjoukje

1 opmerking

  1. Ik weet nog steeds niet hoe dat smaakt, haha, maar ik ben er wel erg benieuwd naar. (Ik durf het alleen niet te proeven, smaakt het naar druiven of?)

    BeantwoordenVerwijderen