En toen was het een maand stil

Ik denk niet dat ik mezelf nog blogger mag en kan noemen. Ik schrok me vanochtend rot toen ik lemontierres voor het eerst in weet ik veel hoeveel weken bezocht - 17 maart (!!) verscheen mijn laatste artikel. Dat betekent dat er een complete maand is verstreken sinds ik voor het laatst op deze manier contact met jullie had. Jezus.


Maar goed. Omdat ik een mens ben en dingen als verantwoordelijkheden en vooral verantwoording bij het leven horen, zal ik een beetje uitleggen waaróm mijn blog op zo'n laag, zeg gerust, niet-bestaand bitterkoud pitje heeft gestaan. 

StudieWerkSociaalProjectjesMoeZiekBleh. Ik denk dat dat het wel een beetje samenvat. Ook komen mijn moestuintjes uit en voel ik mij een zeer trotste moestuinmama - nog nooit eerder bracht ik een plant tot leven zonder hem binnen 2 weken erna per ongeluk a) op te stofzuigen, of b) te verdrinken. (Au revoir, cactus #76).

Met mij persoonlijk gaat het de laatste tijd niet zo goed, moet ik eerlijk bekennen. Ik ben altijd een persoon van orde en planmatigheid en schema's geweest maar de laatste tijd komt het regelmatig voor dat ik nachten niet slaap, maaltijden vergeet, een half uur te laat ben op afspraken - dat soort dingen. Niet a la Sjoukje, zeg maar. Ik raakte mijn sleutelbos kwijt. Ik viel wat resulteerde in niet één, maar twee fantastische eieren op mijn hoofd. Ik heb deze week maar liefs 3 opwarmpizza's gegeten, en dan ook nog wel eens die smerige goedkope. Mijn broeken beginnen een beetje af te zakken en mijn huid is weer heerlijk rood en gehavend, maar dan niet zo heerlijk. Pfff.

Tok.

Wat dan wel weer positief is, is dat ik bezig ben met het weder oppakken van mijn normale ritme. Even zitten om een artikeltje te tikken is iets waar ik al lang zin in en behoefte aan had, maar hoe meer dagen van complete radiostilte zich opeenstapelden, hoe hoger de drempel voor mij werd. Maar dat maakt niet uit want het is april, DE ZON SCHIJNT, ik at net een heerlijke appel, watermeloenen smaken weer OK, ik kocht een krant en voel me volwassen, en ik eet vanavond geen opwarmpizza. Hah!

Wat ik deze week ga doen? He-le-maal niets. Natuurlijk heb ik werk en college maar ik laat mijn agenda deze week zo leeg als een wit A4'tje dat net uit zo'n pak met 499 andere A4'tjes komt rollen. Ik ga weer tijd nemen voor series, films, boeken vooral (ik ben nog steeds bezig in Lolita) en ik zal ook moeten geloven aan een paar uurtjes flink studeren. Wat ik trouwens wel prima vind - deze periode gaat over taal en ik hou van taal. Misschien schrijf ik binnenkort wel eens een artikeltje over mijn studie. Maar ik beloof niets, want een maand geleden beloofde ik ook 'tot snel'. Zondag is het YALfest en daar heb ik veel zin in. Daar komt sowieso wel een artikeltje over, trouwens.

O! En ik heb een museumkaart besteld. Binnenkort zal ik me kunnen voegen bij alle andere hippe 60-jarige opaatjes en omaatjes die dezelfde keuze maakten (en ik zie er enorm naar uit) (als in: ik kijk er naar uit) (hoewel ik op dit moment ook wel naar uit zie) (zie foto hierboven). Is iemand al naar de World Press Tentoonstelling gegaan? Ik zou eigenlijk vandaag zijn gegaan maar nogmaals, StudieWerkSociaalProjectjesMoeZiekBleh.

Nu wel tot snel. (Maar wat snel is, zeg ik niet). Liefs Sjoukje

9 opmerkingen

 1. Ondanks alles is dit weer een lekker artikel, gewoon.. je weet wel, lekker losjes en zeker Froukje! Veel plezier met chillebille ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag het al op Instagram, je foto, ocharme! Ik schrok wel toen ik het zag hoor. ik hoop dat je je snel weer beter voelt. (En opwarmpizza's zijn toch lekker, huh? Ik ben gewoon een pizzafreak, het is nu eenmaal zo.) En cool zo'n museumkaart, wil ik ook, maar er zijn in mijn dichte omgeving niet erg veel museums, dus tja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Opwarmpizza's zijn op zich wel lekker, maar dan niet in meervoud. En niet 3 dagen achter elkaar. En dan ook niet als ze halfgaar zijn. Ligt dus meer aan mij dan aan het fenomeen 'pizza' ;-)

   Verwijderen
 3. Leuk om weer een artikeltje van je te lezen (je schrijft zo leuk!) maar vervelend om te lezen dat het niet zo goed gaat! Ik schrok wel, van je foto op Instagram. Doe rustig aan ♥ liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je schrijft zo leuk, echt niet stoppen hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Even om alles heen, die foto van die bloemen vind ik echt frea-king mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aw Sjoukje, wat moet dat vallen pijn hebben gedaan! Hopelijk gaat het snel over en voel je je ook weer wat beter. En leuk die museumkaart! Ik had er ook één laatst gekocht, maar helaas is mijn portemonnee gestolen..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Opwarmpizza's enzo zijn geen drama! Het valt allemaal op zijn pootjes, vorig jaar ben ik door een zware periode gegaan (veel stress en dan niet kunnen slapen, niet kunnen opstaan, hoofdpijn, middagdutje, niet kunnen slapen ...) en ik had het gevoel dat alles in de soep draaide. Nu word ik elke dag voor 7u wakker, lig ik meestal al lang in dromeland voor 12u, iets waar ik vorig jaar alleen maar van kon dromen :-) en als ik dit kan, kan jij dat ook! Dikke knuffels x

  BeantwoordenVerwijderen