Boeken in mijn rugzak

Hela hola bonjour, jullie hadden zeker gedacht nóóit meer iets van mij te horen! Dat mijn laatste (fatsoenlijke) blogpost al meer dan vier maanden geleden verscheen is iets waar ik het niet over zal hebben - niemand heeft zin in vijfentwintig kilometer aan excuses en redenen en eigenlijk gewoon kletskoek. Hah! Nou, ik ben er weer hoor. Om weer terug in het blogritme te komen (vraagteken-vraagteken?) combineer ik vandaag twee van mijn favoriete materiële dingen: boeken en tassen. THEBAGSTORE stuurde mij een mooie rugzak (heh huh naar mij?! Wiehoe!), en verder heb ik de laatste tijd ook wat boekjes ingeslagen voor de paar maanden vakantie die toch iets minder rustig zijn dan ik had gedacht (nee, ik heb beloofd, ik ga het niet over mijn afwezigheid hebben). Lees verder om foto's te bekijken van de mooie tas - en om te zien welke drie boeken ik deze vakantie sowieso nog wil lezen.Wat boeken betreft probeer ik genres altijd zo veel mogelijk af te wisselen, dit om het een beetje spannend te houden. Ik wil niet twintig literaire boeken achter elkaar lezen want dan explodeert mijn hoofd - maar honderd thrillers aan een stuk wordt me ook een beetje te gory. Voor deze vakantie heb ik drie boekjes die perfect níét bij elkaar passen gekozen, omdat ze dan perfect bij elkaar passen. Snap je het nog?Dit is een klassieker die ik al honderd eeuwen wil lezen (het gaat lekker met de overdrijvingen vandaag zoals je merkt), maar ik kom er telkens maar niet aan toe. In het vliegtuig naar Lissabon (want daar ga ik heen!) en op de terrasjes dáár wil ik op zijn minst de hélft van deze klassieker van Orwell lezen, al is het alleen maar omdat het gewoon een van de boeken is die iedere boekenliefhebbber op zijn minst tachtig keer gelezen moet hebben. Of zo. 

Ik geloof dat de Instagram-hype rondom dit boek al een béétje voorbij is, maar omdat ik toch al vier maanden achter lig is dat oké. Ik weet niet zo goed wat ik moet verwachten, maar het 'Creative living beyond fear' regeltje op de omslag spreekt me erg aan. 

Vroeger las ik wel één, misschien twee thrillers per week - tegenwoordig is dat er nog een per jaar. Jammer, want stiekem is het toch een van mijn favoriete genres. De boeken van Karin Slaughter verslond ik, totdat Will Trent van het toneel verdween. Maar hij is terug! Ik heb nu ongeveer 180 pagina's van dit boek gelezen, en ik moet zeggen dat het heerlijk is om te kunnen lezen zonder na te denken, af en toe hardop te gniffelen en verder gewoon compleet te kunnen vergeten dat niet de complete wereld bestaat uit haat, moord en bloedvergiet.(update: ik ben terug uit Lissabon. Noooon! Ik had dit artikel geschreven voordat ik ging, zonder me te realiseren dat ik de boeken zou lezen. Slimpie. In ieder geval. 1984 is een fantastisch boek: ik zie uit naar mijn 28ste levensjaar zodat ik het boek opnieuw kan lezen zonder me de details te herinneren. Verborgen is spannend, maar niet zo spannend als ik gewend ben van Karin Slaughter. Big Magic ben ik nog aan het lezen, stay tuned.)


En dan nog over de tas! Ik schrok me rot toen ik een e-mail die geen spam was vond in mijn inbox - omdat het dus al een tijdje geleden is sinds ik voor het laatst fatsoenlijk blogde, heb ik ook niet echt veel contact gehad met bedrijven en/of bloggers. Juist omdat ik zoveel zin had om weer lekker te gaan schrijven (naast www.gedachtespinseltjes.nl) ben ik de samenwerking met THEBAGSTORE aangegaan. Het heeft een tijdje geduurd en stiekem heb ik de rugtas al regelmatig meegenomen naar het strand, de stad en andere fijne plekjes - maar dat maakt hem niet minder mooi (juist mooier!) en dat maakt het schrijven van dit stukje ook nog eens leuker. In ieder geval, neem eens een kijkje op de website - ze verkopen toffe tassen. Oh, en dit hoefde ik niet te zeggen. Maar dat is echt zo. Hah! 


Nou, vreemd hoor, om het blogger-domein van lemontierres (klinkt heel spooky) weer eens te betreden. Maar eigenlijk voelt het heel erg goed. Ik heb leuke dingen voor jullie in de wacht staan (denk aan playlists (want ik heb een platenspeler gescoord bij de IJ-hallen oh my), receptjes en andere typische lemontierres-dingen. 

Tot snel (en nu voor het echie)

Liefs Sjoukje
2 opmerkingen

  1. Jeej weer een nieuwe blogpost van Sjoukje! :) En ook eentje heel erg van pas komt. Ik wil namelijk weer veel meer gaan lezen, dus tips zijn altijd handig. En ooo wat is die tas mooi! Ik kan niet wachten tot je volgende posts (trouwens wat leuk van die platenspeler!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moet nodig terug wat meer lezen... Mooie foto's, trouwens! Wat een vrolijke kleurencombinaties.

    BeantwoordenVerwijderen